Blog

A kőzetgyapottábla fontosságát nem lehet elvitatni. Az épületek hőszigetelése nagy, de gyoesan megérülő anyagi beruházás, mely akkor térül meg, ha a szigetelőanyagok jól vannak összeválogatva és szakszerűen kerülnek beépítésre.
Napjainkban a hőszigetelő anyagok igen nagy választéka érhető el. Számos szempont figyelembevételével kerül kiválasztásra a legoptimálisabb anyag. Hisz az épület különböző területein más-más tulajdonságú szigetelő szükséges, és nem elhanyagolható szempont, hogy milyen építőanyag került felhasználásra az építkezés során. A homlokzati hőszigetelésnél gyakran a kőzetgyapottáblákra esik a választás.
Otthonunk rezsiköltségének nagy részét a fűtés/hűtés költsége teszi ki. Ennek csökkentésére a legjobb megoldás, ha megfelelő hőszigetelővel látjuk el házunkat. A hőszigetelők hatását nemcsak télen, de nyáron is érezhetjük. A jól megválasztott hőszigetelő rendszerekkel télen nem távozik a meleg otthonunkból, és nyáron pedig a szigetelés 5-7 fokkal is csökkentheti lakásunk belső hőmérsékletét.
A homlokzati hőszigetelésre a szakemberek egy része kőzetgyapottáblát javasolja, kiváló tulajdonsága és a kedvező ár-érték aránya miatt.

A Thermomaster hőszigetelő rendszer felrakása
2021.01.16 16:20

A hőszigetelés mind energetikai, mint páratechnikai szempontból igen fontos momentum egy ház megépítésében. Napjainkban, ezen okok miatt egyre többen vágnak bele a már régebben épült, de nem hőszigetelt épületek szigetelésébe. De mint minden más, a hőszigetelés is igen nagy körültekintést és szakszerűséget igényel. Nem csak a homlokzati szigetelésre, de a professzionális lábazatszigetelés kialakítására is gondolni kell, ha tényleg szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat.
A hőszigetelés igen nagy döntés és a legjobb befektetés. Ha mindent szakszerűen végzünk el, akkor energiatakarékosság lesz a jutalmunk, és mindig kellemes hőmérsékletű otthon. Nem kell a penészedéssel küzdenünk, nyáron nem sülünk meg a forróságban, és télen nem szükséges folyamatosan maximum teljesítménnyel járatni a konvektort. Ezzel a döntésünkkel nemcsak spórolhatunk, hanem környezetünket is óvjuk.

Napjainkban már elengedhetetlen az újonnan épülő házak hőszigetelése, mely kimagasló szerepet kap az építés során. Egyre többen döntenek úgy, hogy a régi építésű házaikat hőszigetelik, mely elég nagy de hamar megtérülő beruházás a család életében. Így az épület komfortfokozata nő, energiafelhasználása és a hozzá kapcsolódó kiadások csökkennek. Ahhoz, hogy a várt eredmények valóban teljesüljenek, ki kell választani a legmegfelelőbb szigetelésrendszert

2020.12.03 14:51

Megjelent a Magyar Közlönyben a vonatkozó kormányrendelet arról, hogy mikortól, mire és hogyan lehet igénybe venni az új Otthonfelújítási támogatást. A pontos feltételeket megismerve elmondható: elég szélesre tárták a kapukat, rengetegen és sok mindenre igényelhetik az állami pénzt a következő két évben.

------------------------------------

Támogatási/felhasználási/vásárlási lehetőségekkel kapcsolatos további információ/tanácsadás:
Telefon: 0620/498-8770
E-mail: tamogatas@premiumepitoanyag.hu

Évtizedekkel ezelőtt az épülő házak falai vályogból készültek, vagy vert falakat készítettek, manapság viszont egyre közkedveltebb a szárazépítészet, azaz a gipszkartonból készült falak alkalmazása. Hazánkban még nem, de nyugaton egyre elterjedtebbek az ebből az anyagból készült házak építése. Nem csoda, hisz a gipszkartonnal könnyű bánni és pénztárcabarát. 
Fejlődő világunkban az építészet sem maradhat le. Az épülő házaknál a hagyományos tégla- és blokkfalak mellett egyre gyakrabban használnak gipszkartont. Ha új helyiség leválasztásáról vagy tetőtér beépítésről van szó, akkor szinte csak szárazépítési megoldást választanak a szakemberek.
webáruházunk kínálatában található gipszkartonok kitűnő választást jelentenek akkor is, ha mi magunk szeretnénk a munkálatokat elvégezni.

Az épületek beburkolásánál az egyik legnehezebb kérdés, hogy milyen vastag legyen maga a hőszigetelés. Komoly szabályokat kell betartanunk ahhoz, hogy a szigetelés minden szempontból hatékony legyen. Elsősorban energiatakarékosság miatt vágunk bele a munkálatokba, de ugyanilyen fontos a fal állagának megóvása és a környezettudatosság. 
Többféle szigetelőrendszer létezik hazánkban is, amelyek többféle vastagságban kaphatóak. Az, hogy melyik mellett döntünk, attól függ, hogy milyen típusú falra szánjuk, homlokzatra vagy lábazatra szeretnénk-e tenni, illetve érdemes kiszámolni, hogy milyen vastagságú szigetelővel érhető el megfelelő hőátbocsátási tényező, azaz az U érték.

A födémszigetelés igen fontos lépés, ha a tetőtér nem kerül beépítésre. A meleg levegő felfelé száll, és szigetelés híján a hideg födém valósággal kiszippantja azt az otthonunkból. Az energia-, költséghatékonyság és a környezetvédelem érdekében fontos, hogy megfelelő szigetelőanyaggal történjen a födém befedése.

Napjainkban, egy új ház építésénél alap valamilyen hőszigetelési eljárás elvégzése, a régebbi lakóépületeknél viszont érdemes megcsinálni. Ezzel minimalizálhatjuk az épület hőleadását, csökkenthetjük a kiadásokat, és javíthatjuk a hőérzetünket. Több szigetelési eljárás is igen népszerű, érdemes tanulmányozni őket, mielőtt kiválasztjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Az utóbbi hónapok bebizonyították, nagy jelentősége van annak, hogy milyen környezetben töltjük a mindennapjainkat. Persze mindenki kényelmes otthonra vágyik, de sok esetben azért, hogy meglegyenek a megfelelő komforttényezőink, tennünk is kell. Egyeseknek többet, másoknak kevesebbet, de az elmúlt hónapok négy fal között töltött ideje ráébresztett arra, otthonunk kényelmén, a családunk és a magunk komfortérzetén nem érdemes spórolnunk. Léteznek olyan dolgok, amikben egyszerűen nem köthetünk kompromisszumot. Az egyik ilyen otthonunk hőszigetelése, ami valójában egy többszörösen megtérülő befektetés.

Polisztirol szigetelés

Egy adott típusú hőszigetelésről önmagában véve nem jelenthető ki, hogy jó vagy rossz, hatékony vagy felesleges. Mindig a szigetelendő épülettel együtt kell vizsgálni a hatását, hiszen annak paraméterei alapvetően befolyásolják a végeredményt. Természetesen a polisztirol szigetelés esetében sincs ez másképp: számos esetben jelent tökéletes megoldást, de nem szabad elhamarkodott döntést hoznunk, mert bizonyos körülmények között megeshet, hogy csak kidobjuk a pénzt az ablakon. Lássuk, mely esetekben számíthatunk arra, hogy a polisztorol szigetelés megtérülő befektetés lesz!

Kőzetgyapot szigetelés

A kőzetgyapot kitűnő fizikai tulajdonságai és sokrétű felhasználhatósága révén rendkívül népszerű hőszigetelő alapanyagnak számít. Legyen szó homlokzatok, válaszfalak, tetők vagy éppen padlásterek szigeteléséről, a kőzetgyapot hőtartó, víztaszító, páraáteresztő, valamint hangnyelő képességei révén minden esetben remek választásnak bizonyul. De pontosan miből és milyen eljárással készül a kőzetgyapot? És miben nyújt többet, mint más szigetelőanyagok? Az alábbiakban ezekre adunk választ.

2019.11.28 14:01

Köztudott, hogy az épületek hőszigetelésével az energiafogyasztás jelentősen csökkenthető. Megdöbbentőek a számok, de egyes felmérések szerint a világon az összes elhasznált energia mintegy 40%-át az épületek energiaigénye teszi ki, ami meghaladja még az iparban és a közlekedésben elhasznált energia mennyiségét is. Magyarországon az épületek energiaigényének 45%-a a fűtési energia, viszont a légkondicionálók használata 9%-kal, míg a világítás további 6%-kal emeli azt az energiamennyiséget, amire az épületeink hőszigetelésével hatással lehetünk.